Mesaje pentru absolvenți

de Mirjam Szekely și Man Vasc Iasmina, clasa a VII-a B

Dragi colegi de clasa a Vlll-a,

Presupun că nu așa v-ați imaginat că veți termina anii de gimnaziu, dar trebuie, ca întotdeauna, să priviți, partea plină a paharului! Trebuie să rămâneți cât de optimiști se poate. Bucurați-vă că sunteți sănătoși, că aveți timp să lucrați mai multe exerciții la matematică, să vă repetați demonstrațiile la limba și literatura română, într-un cuvânt tot ce trebuie ca să știți pentru Evaluarea Națională.

Îmi pare extraordinar de rău că noi nu o să vă putem da panglicile, cum le-ați dat voi generației trecute de clasa a Vlll-a, că nu o să aveți banchetul la care, cred că, majoritatea ați visat, că nu puteți să veniți prin clasele școlii, unde ați fost educați de dascălii voștri care au fost acolo și la bine și la greu, să cântați serenada de rămas bun.

Chiar dacă doare, sunt convinsă că v-ați dat seama că este pentru binele nostru, al tuturor. Când vă simțiți triști, doar uitați-vă la cer și spuneți-vă în gând „Totul va fi bine! Doar trebuie să avem grijă unul de altul și vom trece împreună peste asta”. Chiar dacă nu vă pot îmbrățișa fizic, vă îmbrățișez virtual și nu uitați: „Vă țin pumnii și vă doresc să reușiți toți, să ajungeți la ce licee visați ori vă doriți!”.

Baftă la examene!!! Vă îmbrățișez și vă doresc tot binele din lume

Mirjam din clasa a Vll-a B


Mesajul meu pentru elevii claselor a opta, elevi care părăsesc anul acesta școala în care cei mai mulți au învățat timp de 8 ani. Acesta este, de asemenea,un moment trist, fiindcă părăsesc cuibul în care și-au format caracterele și modurile de gândire, dar și fericit, fiindcă zboară spre noi orizonturi, li se deschid uși, iar acum viitorul lor depinde de cât vor lua în serios această etapă. Dar înainte de liceu, înainte de responsabilitatea ce le va fi pusă pe umeri, trebuiau să existe niște momente de relaxare în care să ne distram cu toții. Din păcate, aceste clipe nu vor decurge chiar așa cum ne-am propus, dar, chiar și de la distanță, elevii claselor a VII-a sunt, au fost și vor fi lângă ei de fiecare dată când va fi nevoie. SUCCES LA EVALUARE!

Iasmina din clasa a Vll-a B